Opgegroeid in een kunstenaarsfamilie ontwikkeld Anita Dinghs sinds 2012 haar eigen unieke viltkunstwerken. In de werken van Anita Dinghs worden op een schilderachtige manier composities van diverse soorten wol gemaakt.

Door haar jarenlange ervaring in de schilderkunst weet ze vilt/schilder kunstwerken te creëren die communiceren en intrigeren.. Door de jaren heen haalde ze haar inspiratie uit landschappen en de vormen uit haar omgeving. Het vilten is van oorsprong een klassiek handwerk wat ze voorziet van een moderne uitstraling. De uiteenlopende vilt/schilder technieken en kleurencombinaties zorgen in haar werk voor een serene combinatie van vorm en kleur. Design en natuur, harmonisch en zuiver in elkaar verweven.

Naast dat een viltkunstwerk zorgt voor een warme toevoeging aan het interieur, heeft vilt een geluiddempende werking.

Anita over haar schilderwerken

Ik hou van kleur maar hou ze armoedig en een beetje vies.

De imperfectie look. Niet realistisch van vorm maar dichtbij de gelijkenis van een echt persoon vastleggen.

Mijn werken bestaan uit meerdere lagen, kranten plakken, verven, schrapen, moeilijk als ik figuren of personages wil schilderen.

De  textuur, waarin afgepelde verflagen papier en woorden onthult. Het doet denken aan een oude muur van een verlaten gebouw, het is bijna alsof het figuur opgaat in de achtergrond.

Misschien omdat ze zich onzichtbaar of onbeduidend voelen. De lagen geven diepte aan het stuk, diepte aan personage dat ook is weggeschraapt alsof ze uit elkaar vallen.

Delen van een krant moedigt de kijker aan om zijn eigen verhaal te geven aan het figuur of landschap.

Wat gebeurt er?

Wat zeggen  personages tegen elkaar?

Wat zien ze???

Ik laat de KIJKER de controle over het verhaal nemen.