top of page

Opgegroeid in een kunstenaarsfamilie ontwikkeld Anita Dinghs sinds 2012 haar eigen unieke vilt/schilderkunstwerken. In de werken van Anita Dinghs worden op een schilderachtige manier composities van diverse soorten wol gemaakt.

Na de academie afgerond te hebben, door haar jarenlange ervaring in de schilderkunst, weet ze vilt/schilder kunstwerken te creëren die communiceren en intrigeren.. Door de jaren heen haalde ze haar inspiratie uit landschappen en de vormen uit haar omgeving. Het vilten is van oorsprong een klassiek handwerk wat ze voorziet van een moderne uitstraling. De uiteenlopende vilt/schilder technieken en kleurencombinaties zorgen in haar werk voor een serene combinatie van vorm en kleur. Design en natuur, harmonisch en zuiver in elkaar verweven.

Naast dat een viltkunstwerk zorgt voor een warme toevoeging aan het interieur, heeft vilt een geluiddempende werking.

Anita over haar schilderwerken

Ik hou van kleur, de imperfectie look. Niet realistisch van vorm maar dichtbij de gelijkenis van een echt persoon vastleggen. Mijn werken bestaan uit meerdere lagen van inkt olie/acrylverf en was. Het is alsof het figuur opgaat in de achtergrond. Misschien omdat ze zich onbeduidend of onzichtbaar voelen. De lagen geven diepte aan het stuk. Ik nodig de kijker aan om zijn eigen verhaal te geven.

Wat gebeurt er?

Wat zeggen  personages tegen elkaar?

Wat zien ze???

Ik laat de KIJKER de controle over het verhaal nemen.

 

Over mij: Resume


bottom of page